Шефът на полицията в Чикаго уволнен, заспал пиян зад волана

Това стана седмици, преди той да се пенсионира
3 дек 2019 14:00, Елка Василева
32
Шефът на полицията в Чикаго уволнен, заспал пиян зад волана
Еди Джонсън. Снимка: архив, Reuters

Началникът на полицията в Чикаго Еди Джонсън беше уволнен неочаквано от кмета Лори Лайтфут само седмици, преди да се оттегли от поста заради пенсиониране в края на годината.

В изявление Лайтфут обясни решението си със „серия етични пропуски, които са нетърпими“, предаде BG-VOICE.

60-годишният Джонсън заяви, че се пенсионира и се оттегля като ръководител на втората по големина общинска полиция в страната, след като на 17 октомври бил намерен заспал зад волана на колата си.

Друг шофьор се обадил на 911, а Лайтфут заяявила пред Chicago Sun-Times, че Джонсън й е казал, че е изпил „няколко питиета на вечеря“ преди инцидента. Инцидентът се проверява независимо.

„Господин Джонсън беше умишлено нечестен с мен и предаде разказ, пълен с лъжливи твърдения относно  аспектите на инцидента, случил се в ранните сутрешни часове на 17 октомври“, заяви кметът на Чикаго в понеделник. „Ако знаех всички факти по онова време, щях да го освободя от длъжността началник още тогава и там.“

Лайтфут не пожела да сподели подробностите, които е научила впоследствие, като заяви, че го прави от уважение към семейството на Джонсън.

По-рано през ноември тя обяви, че бившият шеф на полицията в Лос Анджелис Чарли Бек ще поеме длъжността временен началник на полицията в Чикаго след пенсионирането на Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ЧикагоЕди Джонсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Вие се гнусите от това на снимката, защото не знаете какво е мексиканец, че и по дълбоко - гватемалец, салвадореньо-хондуренец!!! Америка загива преди Европа и това е плана на евреите. А къде ще ходят? - в България! Харесали са й климата и ландшафта, от тук ще командват вече дивашките ЕС и САЩ, ще координират китайското военно и всякакво присъствие по целия свят.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и иначе пак си е заспал. Хубава работа, ама...
25
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
белите хора затова се изселват от Чикаго защото положението е вече нетърпимоцялата администрация са все черни пълно е с бежанци претъпността е на макс
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай, бе, чакай ся!Не можах дЪ разбера що сЪ *** уволнили!? Щото е бил пиян или щото е заспал????????-)))))))
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че откога да спиш пиян зад волана е престъпление?Ами да спиш на задната седалка пиян?Да шофираш с алкохол,разбираемо е наказанието и уволнението..
21
2
 
11
 
! Отговори
И аз така преди 4 години
.. мисля. Цецо шесте апартамента е виновен. Нали е световен шеф на полицаите. Ръкуваха се и предаде каръка на тоя пич. Всички пият, всички карат и всички спят. И честно казано, престъпление ли е да си спиш на седалката? Аз това разбирам от статията. На работа ли е бил човека, карал ли е? -нищо не се разбира. Освен че кметицата шляпа яко..
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не държи на пиене! Само си е губил врето в щатското МВР!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ако беше у нас човека щяха да го пратят почетен консул във Валенсия или да го прехвърлят към друг държавен орган.
18
1
 
16
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Трябва бързо да каже че е г.e.й и че цял живот го е крил и се е усещал като жена в мъжко тяло и съм 100% сигурен че ще му се размине даже може и за кмет да се кандидатира
17
1
 
11
 
! Отговори
хара кири преди 4 години
Дай на чорния власт и му гледай сеира :-)
16
0
 
7
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
До Наблюдател до 13Е тя е посланик, но ако го назначат за шеф на охраната има да кърка и да кара колкото му душа иска никой няма да му направи забележка.
15
2
 
8
 
! Отговори
Деян преди 4 години
ченге, и у Америка е ченге...
14
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател до 13 преди 4 години
Мустафата го изпревари.
13
0
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
*** няма ли да го пратят консул някъде не може да нямат поне едно местенце на завет.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
леле, ами сега - кво ще стане с 20-те заплати.
11
1
 
24
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Черен, а и дебел, нормално е вниманието му да е притъпено, да не говорим ако е злоупотребявал с алкохол , или е взимал опиати. Само не ми стана ясно, защо толкова дълго време са го търпяли ... Май щото е черен, и ги е било страх някой да не ги обвини в расизъм , ако го уволнят.
10
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Симпатяга иначе.
9
0
 
31
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
А тук поркани/надрусани министри си убиват децата - и в резултат ги повишават даже! Ама Господ или който е там някъде горе - си знае работата.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахаказармата я изкарах в едно от поделенията на МВР, знаете ли колко често се случваше някой шеф да си тръгне трезвен? - един път в месеца!но нашите шефове си имаха войници за шофьори. не че не спяха пияниа в колите